skip to Main Content

Welkom op de site van dorpshuis de Singel

Welkom op de site van dorpshuis de Singel

Het ontstaan van het dorpshuis.
Achlum is een dorp met ongeveer 750 inwoners en veel verenigingen. Het plaatselijke café sloot in 1999 haar deuren en de Gereformeerde kerk met bijgebouw werd in maart 2002 verkocht. Er was nog maar 1 gebouwtje met achterstallig onderhoud voor al die bloeiende verenigingen. Een bouwcommissie werd opgericht die na veel touwtrekken een subsidie en bouwvergunning loskreeg. Veel acties en een grote ploeg vrijwilligers hebben gezorgd voor een hele grote kosten besparing. Door zoveel zelfwerkzaamheden hebben we 150.000,- gulden kunnen besparen.
De vastberadenheid van alle vrijwilligers werd beloond want op 3 april 2004 was de opening van het dorpshuis De Singel. Het dorpshuis runnen we met vrijwilligers.

Het cafégedeelte is iedere vrijdag en zaterdag geopend vanaf ongeveer 17.00 uur.
Door de week is het dorpshuis vaak open voor de diverse verenigingen die dan hun wekelijkse morgen/middag/ avond met hun leden houden.
Het Activiteiten Comité Achlum organiseert voor jong en oud diverse activiteiten in en rond De Singel. De dorpsfeest commissie organiseert jaarlijks het dorpsfeest. Beide commissies hebben een onafhankelijk bestuur, waarbij ze activiteiten organiseren vallend onder Stichting Dorpshuis Achlum.

Het is mogelijk om een zaal van het dorpshuis te huren voor bijvoorbeeld een feest, jubileum etc. Het dorpshuis beschikt over meerdere zalen van groot naar klein (vergaderruimtes, café en gymzaal) en een foyer. Alles is rolstoelvriendelijk, inclusief een invalidentoilet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *